Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται βελτιωμένη προσφορά για ΟΛΠ από Cosco

Tο Cosco Group Ltd αναμένεται να καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) που έχει ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κινεζική εταιρεία μπορεί να ζητήσει παράταση δύο-τριών ημερών ενώ στελέχη της εμφανίζονται προβληματισμένα μετά την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ.
Οι τελευταίοι ζητούν αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ του ΟΛΠ και του ελληνικού δημοσίου, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Ομως, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν ότι η σύμβαση παραχώρησης έχει ολοκληρωθεί αν και υπάρχουν περιθώρια αλλαγών που δεν πρόκειται να επηρεάσουν την οικονομική προσφορά.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Cosco πρόσφερε περίπου 700 εκ. ευρώ για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ εκ των οποίων 350 εκ. αφορούν επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια.

1 σχόλιο :

Τσαλήμογλου Γιάννης είπε...

Το πολύ ωραίο σε αυτήν την περίπτωση είναι οτι όλοι γνωρίζουν για τα 350 εκ που δίνει η COSCO για την αγορά του 67% του ΟΛΠ λίγα η πολλά.Κανένας όμως δεν μπαίνει στην διαδικασία να εξηγήσει οτι μόνο ο προβλήτας που έφτιαξε ο ΟΛΠ κόστισε 190-200 εκ.Πια ανάπτυξη είναι αυτή όταν με τόσα λίγα να μπορείς να παίρνεις τόσα πολλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα?Η δεύτερη φορά αριστερά έχει αποτύχει παταγωδώς.Αυτό να μην το ξεχάσουμε ποτέ!!!Χαρίστετα ολα μην μιλάτε για ανάπτυξη.