Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους και προς πάντες ενδιαφερομένους...

 ...Διότι οι Μηνυτήριες Αναφορές  μόνο,δεν αρκούν.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιεί εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην κινεζική COSCO όπως έχει αποφασίσει και δρομολογήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό να αναδειχθούν οι σοβαρότατες επιπτώσεις που θα προκύψουν για όλους τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους (εργαζόμενοι ΟΛΠ – Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης – Ναυτεργάτες - απασχολούμενοι σε παραναυτιλιακές δραστηριότητες συνδεδεμένες με το λιμάνι – παράκτιοι δήμοι κ.λπ) και της ανάγκης έστω και την τελευταία στιγμή να συγκροτηθεί ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό – κοινωνικό μέτωπο που θα εμποδίσει και θα αποτρέψει με τους αγώνες του την καταστροφική και επιζήμια για την χώρα, τον λαό και τους εργαζόμενους συμφωνία για την παραχώρηση όλου του παράκτιου μετώπου του ΟΛΠ στα κινέζικα συμφέροντα.
Επίσης αυτό το μέτωπο πρέπει με τις κινητοποιήσεις του να αποσοβήσει την ψήφιση της τροποποιημένης σύμβασης όταν αυτή έρθει για ψήφιση στην Βουλή.


Στο πλαίσιο των παραπάνω κατευθύνσεων θα κατατεθεί πρόταση εργατικών Σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων συγκεκριμένων οργανωτικών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και έως τώρα έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΠΕΝΕΝ και θα λάβουν μέρος: 
Η  ΛΑΕ  με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  με ομιλητή τον Αντώνη Δραγανίγο
το Σχέδιο Β με τον Αλέκο Αλαβάνο ενώ εκκρεμεί η απάντηση του  ?   ΚΚΕ    ?...

Ανάλογη πρόσκληση έχει σταλεί σε Εργατικά Σωματεία (το Σωματείο μας για πολλοστή φορά αποφάσισε
 να ''λάμψει'' δια της απουσίας του), Αυτοδιοικητικούς και Κοινωνικούς Φορείς και άλλες Συλλογικότητες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23/5/2016 ημέρα Δευτέρα, 
ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του  
 Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 104 Πειραιάς).  

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση και να συμβάλουν με την συμμετοχή τους στους αγώνες ώστε να μην υλοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νεομνημονιακοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των δανειστών τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για τις άλλες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών (ΔΕΗΤΡΑΙΝΟΣΕΟΛΘ κ.λπ).


Με εντολή του Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                  Κροκίδης Νικόλαος
                                                                                                                            Πηγή 
  
Το ξεπούλημα του λιμανιού δεν πρέπει να θεωρείται λήξαν.  
Ο αγώνας για δημόσιο λιμάνι συνεχίζεται και υπάρχουν δυνάμεις που θα τον πάνε μέχρι τέλους.  

Αυτοί που ξεπουλάνε, χωρίς κανένα δικαίωμα και εξουσιοδότηση, το Λιμάνι του Πειραιά, 
δεν θα γλυτώσουν.  

Γρήγορα θα λογοδοτήσουν
Και πιθανότατα θα καταλήξουν στην φυλακή...


1 σχόλιο :

Τσαλήμογλου Γιάννης είπε...

Απο το προεδρείο μας δεν θα παρευρεθούν γιατί πολύ απλά δεν έχουν πετάξει τις κομματικές τους ταυτότητες ακόμα πρώτον και δεύτερον δεν εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες άλλων.Ο Αλ.Αλαβάνος και ο Παν.Λαφαζάνης δεν είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.Κατά τα άλλα καταθέτουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Ο νοών νοείτω.