Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Συνεδρίασε το ΔΣ του ΟΛΠ με τα θέματα- φωτιά...


Στο «κόκκινο» ανέβηκε το θερμόμετρο στο μέγαρο του ΟΛΠ το πρωί της Δευτέρας (9/5/2016), οπότε ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μετά από την αναβολή του περασμένου Σαββάτου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κήρυξαν στάση εργασίας και πολλοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο μέγαρο του Οργανισμού ενώ μπροστά στον επιβατικό σταθμό βρισκόταν ένα πούλμαν με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων επανέλαβαν την θέση τους ότι πριν συζητηθούν θέματα, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση, θα πρέπει να γίνει συζήτηση για τα εργασιακά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατέθεσαν και ένα υπόμνημα προτάσεων για τον Κανονισμό Εργασίας και για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και τελικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γ. Κούβαρης ανακοίνωσε πως θα συζητηθούν οι θέσεις των εργαζόμενων εκτός Ημερησίας Διατάξεως.

Έτσι, ξεκίνησε, με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, περίπου στις 11.15,  η συνεδρίαση του ΔΣ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε ότι οι θέσεις των εργαζόμενων θα αποτελέσουν την βάση του διαλόγου, που έχει αρχίσει με τα συναρμόδια Υπουργεία για τα εργασιακά μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ακολούθως, συζητήθηκε το θέμα του νέου Καταστατικού του ΟΛΠ. Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες είχε γίνει στην εισήγηση μια τροποποίηση ώστε ένας από τους τρεις εκπροσώπους του Δημοσίου, που θα οριστούν στο νέο ΔΣ υπό τη Cosco, να είναι ο εκάστοτε δήμαρχος Πειραιά.

Μια άλλη πρόταση, που έγινε προβλέπει να μην ορίζεται ποιος δήμαρχος θα συμμετέχει αλλά να αναφέρεται ότι θα μετέχει εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης.

Η οριστική απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί στην διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου.

Στην διάρκεια της Συνέλευσης εκτός από το θέμα του Καταστατικού του ΟΛΠ θα ληφθεί απόφαση και για τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του Οργανισμού.
Το ΔΣ ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο της νέας Σύμβασης αποφασίζοντας να τεθούν στη Γενική Συνέλευση και οι παρατηρήσεις, που είχαν γίνει από επιτροπή, η οποία είχε συγκροτηθεί επί τούτου στον ΟΛΠ.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου καταψήφισαν και τα δύο θέματα, τις αλλαγές στο Καταστατικό και το Σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :