Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Λιμενεργάτες «πολιορκούν» το Χρηματιστήριο Αθηνών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών πραγματοποιούν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.

Εκεί συνεδριάζει η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά από το ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco.

Το πρωί , συνδικαλιστές από ενώσεις εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά και τον σιδηρόδρομο, έκαναν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν 6.660 επιβάτες.

«Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δε μας καλύπτουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων των εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.

«Οι προτάσεις που παρουσιάσαμε κατοχυρώνουν σταθερείς και ασφαλείς σχέσεις εργασίας στα λιμάνια. Η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας.

«Οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων, παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες, μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» ανέφερε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :